JAGLANA TARTA Z LIOFILIZOWANYMI OWOCAMI

SKŁADNIKI:

SPÓD:

* szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

* szklanka mąki kukurydzianej

* 2 łyżki oleju

* 1 dojrzały banan

* 1 jajko

* 1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM:

* pół szklanki kaszy jaglanej

* 1 łyżka oleju

* 3 szklanki mleka

* 1 lyżka soku z cytryny

* kawałki ananasa

* maliny półliofilizowane lub inne liofilizowane owoce z Nasypko.pl

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy.

2. Do kaszy dodajemy mąkę, olej, jajko, banana i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto.

3. Ciasto umieszczamy w formie do tarty. Tartę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180°C.

4. W gorącej wodzie płuczemy kaszę jaglaną.

5. Wypłukaną kaszę wrzucamy do gotującego się mleka, dodajemy olej i sok z cytryny. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko.

6. Po ugotowaniu blendujemy na gładki krem i wlewamy na spód tarty.

7. Do gotowego kremu dodajemy owoce (u mnie kawałki ananasa oraz maliny cząstki półliofilizowane)

8. Tartę zostawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.

Smacznego!

Zachęcam do polubienia fanpage Nasypko.pl oraz do odwiedzania sklepu na www.nasypko.pl 
Przy finalizacji zamówienia na stronie www.nasypko,pl koniecznie wpisz hasło: mamanaobcasach17 czeka na Ciebie 5% rabatu

No Comments

Leave a Comment